Deze site gebruikt cookies (bekijk hier het cookiebeleid). 
Door verder te surfen, ga je ermee akkoord dat deze gebruikt worden.

Sportverenigingen

OLVE Badminton te Edegem is met haar ruim 350 leden sinds vele jaren de grootste badmintonclub van België. De club, die haar oorsprong vindt in het OLVE college in Edegem, heeft tevens het hoogste aantal jeugdleden van ons land.

OLVE BC bestaat uit drie groepen spelers:

 

  • De geklasseerde spelers: deze hebben een klassement gaande van A (het hoogste) tot C2. Uit deze groep zijn er 8 competitieploegen gevormd, die zowel in de provinciale als in de Vlaamse liga meedingen voor de titel.
  • De recreanten: zij vormen een zeer groot deel van onze club. Deze mensen vinden bij OLVE vooral veel speelplezier, gezonde beweging en de kans om een sportieve vriendenkring op te bouwen.
  • De jeugdspelers vormen ruim een derde van ons ledenaantal. Opleiding vinden wij - zeker voor jeugdspelers - uiterst belangrijk. Daarom worden alle jeugdspelers begeleid door gediplomeerde jeugdtrainers. Spelers van het lager onderwijs (vanaf 8 jaar) zijn welkom op vrijdagavond. Spelers van het middelbaar onderwijs trainen op woensdagnamiddag.

OLVE Badminton staat open voor iedereen; we geven iedereen de kans om badminton te beoefenen op zijn manier.

http://www.olvebadminton.be

 

Sporting Club Olve wil een voetbalclub zijn waar iedereen de kans krijgt om aan sport te doen, voldoende spelgelegenheid krijgt en waar fairplay en vriendschap minstens even belangrijk zijn als een overwinning. De club streeft voetbal op hoog niveau na en het is haar ambitie om elke speler iets bij te leren.

SC Olve werd opgericht in 1969 als de voetbalclub van het Olve College te Edegem. De club werd sindsdien alleen maar groter.  Elk seizoen treden we aan met ongeveer een 22-tal teams waaronder 15 jeugd- ploegen (jongens én afzonderlijke meisjesploegen!) en een dameselftal. Bij de jeugdploegen hebben we ook meisjesploegen die in een afzonderlijke meisjescompetitie spelen. We voetballen met al onze ploegen in het Koninklijk Vlaams Voetbalverbond waarin meer dan 400 clubs actief zijn. Het eerste elftal van Olve speelt in de hoogste afdeling van het verbond.

http://www.scolve.be/

De naam SPORTINATICS zegt het zelf, NATICS = watersport! Reeds lange tijd organiseert SPORTINATICS zwemlessen voor jong en oud.
Zowel beginnende als gevorderde zwemmers komen aan hun trekken. Dus voor ieder wat wils!

ZWEMMEN van 3 tot ... jaar

Vanaf 3 jaar maken onze allerkleinsten op een speelse en spontane manier kennis met het water door middel van oefen- en spelvormen.
Drijven, pijlen, springen, verplaatsingen in het water, hoofdje onder, ... zijn belangrijke begrippen die de deelnemers gedurende deze 10-lessenreeks onder de knie krijgen.

Na het beheersen van deze vaardigheden wordt er op de leeftijd van +/- 4/5 jaar gestart met de eigenlijke schoolslagbeweging.
Op het einde van deze 10-lessenreeks zwemmen de deelnemers voor hun allereerste brevetje van 25 meter.

Deelnemers worden ingedeeld in niveau- en leeftijdsgroepen. Op die manier werken zij steeds rond die technieken die voor hen van belang zijn en staat kwaliteit op de eerste plaats!

http://www.sportinatics.be/